APDRP  |  ADS  |  ANCA  |  APIA  |  ISTIS  |  ANIF  |  ANARZ  |  ANPA  |  AHN  |  IBA  |  RNP  |  ONVV  |  ONDOV  |  INCS  | 
    Home | Contact | Cauta  
AgriculturaPaduriDezvoltare RuralaUTSCGAfaceri EuropeneInspectiiTeritoriuBuget

 

IBA
Ultima actualizare: 2005-02-01

 

INSTITUTUL DE BIORESURSE ALIMENTARE

PREZENTARE

Institutul de Bioresurse Alimentare a fost infiintat ca unitate cu personalitate juridica IN anul 2000, IN subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, ca institutie extrabugetara.

Profilul institutului: cercetare, dezvoltare si microproductie IN domeniul industriei alimentare.

Veniturile institutului sunt integral extrabugetare si provin din:

  • Proiecte IN programe nationale si internationale de cercetare - prin competitie;
  • Proiecte IN programe de cercetare prioritare - prin licitatie;
  • Comenzi si contracte de prestari servicii IN domeniul sau de activitate.

Domenii de activitate:

  • Evaluarea calitatilor fizico-chimice si microbiologice ale resurselor agricole vegetale, precum si intocmirea de banci de DATE referitoare la compozitia, poluantii chimici si aditivii alimentari incorporati IN produsele agroalimentare;
  • Intocmirea de studii si efectuarea de teste privind produsele alimentare dietetice, ecologice si cu destinatie speciala (I.B.A. este singurul producator de produse alimentare pentru persoane cu intoleranta la gluten si intoleranta la fenilalanina);
  • Certificarea sistemului de siguranta alimentara HACCP/ organism de certificare IBA-CERT;
  • Acordarea de consultanta si prestari servicii IN domenii ale industriei alimentare;
  • Efectueaza cercetari IN domeniul ambalajelor alimentare;
  • Participa ca organism tehnic de specialitate IN domeniul agriculturii ecologice, ca unitate delegata a Autoritatii Nationale a Produselor Ecologice din cadrul M.A.P.D.R.;
  • Participa ca organism tehnic de specialitate la organizarea si desfasurarea activitatii Sistemului NATIONAL de Gradare a Cerealelor din Romania.

Alte activitati:

  • Consultanta si studii de fezabilitate privind proiectarea si dotarea laboratoarelor cu aparatura specifica
  • Elaborare de documentatii tehnologice pentru produse alimentare
  • Cursuri de instruire IN domeniul industriei alimentare si ambalarii produselor alimentare.
  • Brosuri informative, pe diverse subiecte din industria alimentara.
  • Activitate de informarea si diseminare a informatiilor.
  • Publicarea anuala a catalogului "Calitatea granelor din recolta anuala".

Structura organizatorica:

  • Compartiment Cercetare-Dezvoltare
  • Compartiment Controlul Calitatii Produselor Agroalimentare
    • Colectiv Microbiologie
    • Colectiv Fizico-Chimice
    • Colectiv Ambalaje
  • Compartiment Informare-Diseminare
  • Compartiment Productie

Institutul de Bioresurse Alimentara colaboreaza direct cu asociiatiile profesionale:

  • Asociatia Internationala a Stiintei si Tehnologiei Cerealelor (ICC);
  • Asociatia Nationala a Specialistilor din Morarit si Panificatie (ANSMP);
  • ANAMOB;
  • ROMPAN;
  • ULPROD;
  • Asociatia Producatorilor de Bere din Romania.

Persoane de contact:
Director General: Nastasia Belc
Director: Sabina Ghencea
Adresa:Bucuresti, Str.
Dinu Vintila, Nr.6, Cod 021102, Sector 2
Telefon/Fax: 210.91.28
Telefon: 211.36.39
E-mail: inraa@bioresurse.ro
Web-site: http://www.bioresurse.ro

 

            
Copyright © 2008 Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale